Eedan tarina

Eedan tarina

Hakeuduin 90-luvun lopulla sosiaalialan opintoihin, koska halusin edistää oikeudenmukaisuutta ja tehdä maailmasta paremman paikan. Siitä lähtien olen opiskellut työn ohessa ja minut on monessa työelämän liemessä keitetty. Työn vaativuus kentällä yllätti minut ja mikään opinnoissa ei valmistanut minua siihen yksinäisyyteen, johon erään erittäin haastavan työtilanteen kautta päädyin. Silloin syntyi Eeda, vaikka en sitä vielä silloin tiennytkään. Aloin kantaa unelmaa yhteisöstä, jossa kukaan ei jäisi yksin.

Olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä yhteensä yli 20 vuotta, erilaisissa työtehtävissä. Psykoterapeutiksi valmistuin 15 vuotta sitten. Olen työvuosieni aikana nähnyt monia uudistuksia ja ollut mukana kehittämissä julkisia palveluita lukuisissa erilaisissa työryhmissä. Parhaillaan käynnissä oleva sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen ja rakenteiden uudistus vaatii vankkaa palveluiden sisällön tuntemusta, moniammatillisia yhteistyötaitoja ja muutosjohtajuutta.

Rakentuvat hyvinvointialueet tarvitsevat palveluiden järjestämisen uudistukseen ja toteutuksen suunnitteluun apua, jota valitettavan usein haetaan sote-alan asiantuntijuuden ulkopuolelta, teknisen alan tai talouden asiantuntijoilta. Konsulttifirmoilla on harvoin tarjolla sote-alan sisällön asiantuntijuutta, mikä aiheuttaa väistämättä hupaisiakin ja usein toimimattomien ratkaisujen esittämistä julkisten palveluiden kehittämiseksi.

Eeda tarjoaa avuksi asiantuntijuutta, josta on palveluiden uudistamisessa ja järjestämisessä kestävää hyötyä. Sote-alan asiantuntijuus löytyy kentän toimijoilta ja pitkän linjan tekijöiltä. Kartoittaessani omia verkostojani, huomasin kuinka valtavan paljon osaamista ja erityisasiantuntijuutta ympärilläni oli. Aloin koota yhteen verkostostani henkilöitä, joilla oli vankka työkokemus julkiselta tai kolmannelta sektorilta ja monipuolinen osaaminen, kyky kehittää ja intoa muuttaa maailmaa paremmaksi. Pitkään unelmana kulkenut Eeda alkoi saada näkyvää muotoa.

Meiltä löytyy monipuolisella osaamisella, työkokemuksella ja koulutuksella varustettu joukko huippuasiantuntijoita. Me olemme kokeneiden asiantuntijoiden yhteisö. Tuemme ja autamme yksityisiä henkilöitä, julkista ja kolmatta sektoria. Arvojamme ovat uudistaminen, kunnioitus ja kohtaaminen.

Vuoden 2021 lopulla meillä on Eedassa jo yhteensä 412 henkilötyövuotta sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla:

17 korkeakoulututkintoa

6 laillistettua sosiaalityöntekijää

7 psykoterapeuttia

7 lyhytterapeuttia

9 sosionomia

3 sairaanhoitajaa

1 psykologi

2 varhaiskasvattajaa

2 tietokirjailijaa

3 väitöskirjatutkijaa

4 työnohjaajaa

Me Eedasta tarjoamme lisäksi koulutusta, vertaisryhmätoimintaa ja vahvaa ammattilaisten tukea yksityisille asiakkaillemme. Meillä on lähitapaamisiin terapiavastaanotto Helsingin Kalevankadulla, tarjoamme Kelan kuntoutuspalveluita nuorille (Oma väylä) sekä kuntoutuspsykoterapiaa perhe- ja pariterapian osalta. Olemme kehittäneet dialogisia hyvinvointipalveluita yritysten ja yhteisöjen henkilöstön tueksi. 

Yksin tekemisen aika on päättynyt, muutetaan ja tarjotaan palveluita systeemisesti yhteistyössä.

Minna Manelius

Valtiotieteiden maisteri, sosiaalityöntekijä, psykoterapeutti ja kouluttaja

Eedan perustaja ja osakas